Nalazite se na stranici: Općina Gradec Proslavljen Dan Općine Gradec

Proslavljen Dan Općine Gradec

zastava-gradec-m

Gradec, 19.09.2016

Općina Gradec danas je obilježila svoj dan. Tim su povodom pripremljeni brojni sadržaji. Svečano je otvoren novouređeni poštanski ured u centru općine. Hrvatske pošte osigurale su 100 tisuća kuna za inventar, dok je Općina sa 150 tisuća kuna financirala građevinske radove na unutrašnjem uređenju. Položen je i kamen temeljac za izgradnju spremišta za vatrogasno vozilo, uređenje parkirališta i centra općine u kojem će se izgraditi nadstrešnica i cvjetni otoci. Početak radova očekuje se za dvadesetak dana.

Monsinjor Stjepan Ptiček, kancelar Bjelovarsko-križevačke biskupije, te gradečki župnik Stjepan Matoić predvodili su svetu misu u župnoj crkvi ranjenog Isusa. Nakon mise, u školskoj je dvorani održano svečano obilježavanje kojem su prisustvovali brojni gosti, među njima i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, zastupnice Ines Strenja Linić i Ružica Vukovac, zamjenica ministarstva gospodarstva Gordana Brcković, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, te predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Branko Gačak.

Načelnica Općine i saborska zastupnica Ljubica Ambrušec podnijela je izvješće o radu. Napomenula je kako će općina biti bolje prometno povezana s obzirom da je nedavno otvorena brza cesta Gradec – Križevci, u tijeku je gradnja pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno, kao i gradnja drugog kolosijeka Dugo Selo – Križevci.Općina je danas snažno orijentirana na održiv razvoj, čije su glave sastavnice povoljan geografski i prometni položaj, očuvan okoliš, vrijedno i očuvano prirodno, kulturno i tradicijsko naslijeđe, poljoprivreda, malo poduzetništvo, razvoj društvenih djelatnosti, kao i nastojanja na povećanju kvalitete života. Ostvaruje se napredak u gospodarskom, socijalnom i kulturnom životu.

Ostvareno je više od planiranog, ali još mnogo toga moramo ostvariti – rekla je načelnica. Među brojnim odrađenim projektima koje je navela su i rekonstrukcija tornja i pročelja župne crkve, obnova kapelica, lokalnih i županijskih cesta, društvenih domova, postavljanje autobusnih kućica, kopanje graba i poljskih puteva, uređenje sedam dječjih igrališta, te uređenje općinske dvorane.

U planu je izgradnja nogostupa od OŠ Gradec do groblja, zatim izmjena i rekonstrukcija raskrižja sa autobusnim stajalištem i pješačkim stazama na županijskoj cesti kod ulaza u Gradečki Pavlovec, te izgradnja mrtvačnica u Buzadovcu, Pokasinu, Festincu i Repincu. Projektna dokumentacija za izgradnju dječjeg vrtića je gotova, pa se čeka raspisivanje natječaja iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja kako bi se projekt aplicirao za bespovratna sredstva. Nagrade i priznanja

U sklopu obilježavanja Dana Općine, dodijeljena su javna priznanja koja su ove godine zasluženo primili Marica Kozumplik, Vladimir Mesar, Zdenka Grginec, Slavko Belko, Dražen Zorko, Udruga umirovljenika Općine Gradec, Savjet mladih općine Gradec, Streljački klub Trap Gradec, Udruga žena Tučenik, Mjesni odbor Podjales, Vatrogasna zajednica Općine Gradec, obrt Glogoški usluge, Dobrovoljno vatrogasno društvo Haganj, Izvorno foklorno društvo – ogranak Seljačke sloge Gradečki Pavlovec, Powerlifting klub Gmax Gradec, Mjesni odbor Tučenik, te učenici OŠ Gradec koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima Gabrijela Perković, Andrea Mijak, Mariela Mesar i Luka Blažević. Nagrade za životno djelo dobili su Marija Pločkinjić, Sandi Knežević, Vladimir Rajtar, Vladimir Đurković, Stjepan Fugaj i Mehmet Smajlović. U glazbenom dijelu obilježavanja nastupila je Vis Gracija.

Program je nastavljen pod šatorom na školskom igralištu gdje su nastupili Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačka sloga Gradečki Pavlovec i učenici Osnovne škole Gradec, te grupa Vanilli Band. U općinskoj dvorani otvorena je izložba mladih fotografa pod nazivom Detalji iz gradečkog kraja, te izložba jedrenjaka u kamenu kipara Mate Croate. Radmila Hoić i ove je godine u Biskupskom dvorcu pripremila izložbu starinskih i tradicijskih vještina.

U sklopu proslave Dana općine Gradec, ovog je tjedna u Hagnju obilježena 110. godišnjica osnivanja tamošnje škole na kojoj je nedavno obnovljeno krovište. Obnova je koštala oko 78 tisuća kuna, od čega je Općina osigurala 30 tisuća, a ostatak Zagrebačka županija. Pogledajte još nekoliko fotografija s današnje svečanosti!

gradec
gradec
gradec
gradec
gradec
gradec
gradec
gradec8
gradec9
gradec10
gradec
gradec
gradec13
gradec14
gradec15
gradec

Tekst i slike: Maja Petak/prigorski.hr (izvor: http://prigorski.hr/foto-proslavljen-dan-opcine-gradec/ )

 

Raspored odvoza otpada 2018

kalendar-mali

Gradečki vjesnik broj 7, prosinac 2017.

gv-2018

Gradečki vjesnik broj 6, prosinac 2016.

vjesnik-06

Gradečki vjesnik broj 5, prosinac 2015.

vjesnik-m

Gradečki vjesnik broj 4, prosinac 2014.

gradecki-vjesnik-04

Knjiga Gradec kod Križevaca

gradeckodk

Gradečki vjesnik broj 3, prosinac 2013.

Gradecki_vjesnik_03

Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec

Marica Kozumplik – rukovoditeljica kadrovskih, općih i računovodstvenih poslova
e-mail: mkozumplik@gradec.hr
 
Đurđica Kušec – komunalni redar i referent za komunalne poslove
e-mail: dkusec@gradec.hr
 
Hrvoje Stjepan Hasanović, iur. – referent za upravne i administrativne poslove
e-mail: hhasanovic@gradec.hr
 
Tel: 01/2797-097
Fax: 01/2797-097

Veterinarska ambulanta Gradec

Gradec 95
10 345 Gradec
Tel: 01/2797-033
Veterinari:
Mario Katušić, dr.med.vet.
Mob: 098/792-535

Zdravstvena stanica Gradec

Gradec BB
10 345 Gradec
Ordinacija opće medicine:
Dr. Maja Turković.
Tel: 01/5544-358
Danijela Anić-Pejić, dr.opće med.
Tel: 01/2797-024
Stomatološka ordinacija:
Nada Vukušić, dr.stomatolog
Tel: 01/2797-461

Osnovna škola Gradec

Gradec 93A
10 345 Gradec
Ravnatelj škole:
Vlado Starešec, prof.
Tel: 01/2797-481
Tajnica škole:
Biljana Vojvodić
Tel: 01/2797-034
Fax: 01/2797-495
e-mail: biljana.vojvodic@skole.hr
ured@os-gradec.skole.hr

Ugostiteljski obrt "Jembri"

Gradec 134
10 345 Gradec
Vl. Sandra Jembri
Mob: 098/9332-974

Dimnjačarske usluge

DIMNJAČARSKO-PEĆARSKI I TRGOVAČKI OBRT
Miljenko Kišak
Možđenec 41
42220 Novi Marof
Tel: 042/606-054
Mob: 091/5182850
Cjenik dimnjačarskih usluga možete pogledati ovdje

E Uprava

katastar

knjige

mojposao

posao


Foto galerija

Foto galerija

Župa ranjenog Isusa

Župa ranjenog Isusa