Greška
  • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/SlikDO2012
Nalazite se na stranici: Općina Gradec Proslavljen Dan općine

Proslavljen Dan općine

14.09.2012.-Dan općine Gradec U petak, 14. kolovoza, svečano je obilježen Dan Općine Gradec i blagdan župe Ranjenog Isusa. 

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na grobove preminulih dužnosnika i djelatnice Općine Gradec kao i poginulim braniteljima, te misom zahvalnosti u župnoj crkvi Ranjenog Isusa.


Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je od 13:00 sati uz sudjelovanje brojnih uzvanika, među kojima su bili Župan Zagrebačke županije Mr.sci. Stjepan Kožić, Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, Županijska vječnica i predsjednica organizcije žena HSS-a Ljubica Ambrušec, Voditeljica odsjeka za gospodarski razvoj u Zagrebačkoj županiji Marica Mikec, gradonačenik Grada Vrbovca te načelnici općina i predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije, te ostali uzvanici iz javnog, gospodarskog i kulturnog života Općine Gradec, Zagrebačke županije i Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Darko Fugaj koji je pozdravio sve nazočne, a potom je pozvao općinskog načelnika Damira Lukačića da se obrati uzvanicima. Načelnik je u kraćem pozdravnom govoru prezentirao aktivnosti i projekte koji su se u kontinuitetu realizirali u proteklom periodu i koji će se tek odraditi: U proteklom razdoblju izgradili smo novu osnovnu školu i športsku dvoranu. Izradili smo i usvojili Program ukupnog razvoja Općne, kao i I. i II. izmjene Prostornog plana te Izmjene Plana gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, čime su stvoreni uvjete za pokretanje strateških projekata; Izgrađena je I. faza magistralnog cjevovoda Vrbovec – Cugovec te sekundarni cjevovod Cugovec – Buzadovec; Isprojektirali smo II. fazu magistralnog cjevovoda Koritna - Cugovec – Haganj sa precrpnom stanicom u Cugovcu i vodotornjem u Hagnju. Izradili smo Idejno rješenje zbrinjavanja i odvodnje otpadnih voda; Asfaltirali smo 75% nerazvrstanih cesta, izgradili smo potporni zid na klizištu u Gradecu; uredili smo većinu vatrogasnih i društvenih domova; izradili Idejni projekt gospodarske zone Gradec, izradili Projekat Mini mljekare i sirane u Gradec; Kupili smo novo vatrogasno navalno vozilo, pokrenuli smo lokalno glasilo „Gradečki list“, i još dosta toga... S time vjerojatno možemo biti zadovoljni. 
     Međutim, čeka nas još puno posla da bi mogli reći da je standard života u općini Gradec na zadovoljavajućem nivou.  Da bi postigli takav nivo, u slijedećem periodu treba realizirati pripremljene projekte na području komunalne infrastrukture i gospodarskog razvoja, a naročito:

  • Završetak sustava javne vodoopskrbe na području općine Gradec, vrijednost 37.000.000,00 kn
  • Sustav javne odvodnje i pročiščavanja otpadnih voda na području općine Gradec, vrijedan cca. 69.600.000,00 kn
  • Projekt mini mljekare-sirane Gradec, vrijedan 23.000.000 kn
  • Gospodarska zona Gradec, 67.500.000 kn
  • Izgradnja reciklažnog dvorišta, 2.600.000 kn
  • Rekonstrukcija i izgradnja nerazvrstanih cesta, 4.500.000,00 kn

Navedeni projekti su pažljivo pripremljeni i najvećim dijelom predviđeni za financiranje iz fondova EU.  O tome govore i činjenice da su u bazi projekata Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije (RRAZŽ) od ukupno 19 projekata, iz Općine Gradec 6 projekata.  Program Mini mljekare- sirane podržan je od strane Županijskog partnerskog vijeća i predložen Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU za financiranje projektne dokumentacije.  Očekuje se da će projekti biti podržani i od strane LAG-a Prigorje čiji je i Općina Gradec član.Uza sve navedeno Općina financijski pomaže predškolskoj i školskoj djeci,rodiljama, Hrvatskim braniteljima, Mjesnim odborima, Vatrogasnoj zajednici, kulturno-umjetničkim društvima,športskim društvima, udrugama građana, umirovljenicima, poljoprivrednicima i socijalno ugroženima s cca 700.000,00 kn godišnje.
 


Može se zaključiti da je i u proteklom periodu dosta toga napravljeno, i da Općina na takvim osnovama očekuje brži razvoj.  Međutim, sigurno je da to neće biti ni malo lako u vrijeme gospodarske krize i velike nestabilnosti koja je pogodila cijeli svijet, pa tako i Hrvatsku.  Na kraju, Načelnik Lukačić je istaknuo da Općina spada u slabije razvijen dio Županije te da sve ovo što je napravljeno ne bi mogla odraditi samo vlastitim sredstvima i bez pomoći i suradnje Zagrebačke županije, drugih institucija te konuzultanata i brojnih drugih suradnika. 

Nakon općinskog Načelnika okupljenim uzvanicima i domaćinima su se obratili Župan zagrebačke županije Mr.sci. Stjepan Kožić te predstavnici jedinica lokalne samouprave i institucija prijatelja Gradeca.  Župan Kožić je predstavnicima lokalne samouprave i svim stanovnicima Općine čestitao Dan njihove Općine i Župe. Istaknuo je dobru suradnju Zagrebačke županije i općinskih vlasti na realizaciji niza lokalnih projekata, među kojima se posebno osvrnuo na velika ulaganja u izgradnju OŠ Gradec i športske dvorane.  Naglasio je kako Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u kvalitetne projekte i pruža podršku jedinicama lokalne samouprave u aktivnostima usmjerenim na razvoj i povaćavanje kvalitete života.  Spomenuo je predstojeći ulazak RH u Europsku uniju i potrebu pripremanja za korištenje sredstava iz fondova EU.  Naveo je kako Županija ima razvojenu strategiju za iskorištavanje tih sredstava u suradnji s gradovima i općinama, i posebno je ukazao na mogućnosti i potrebu dobrog organiziranja i suradnje na pokrenutim regionalnim projektima razvoja komunalne infrastrukture.  Posebno je pozdravio napore općine Gradec na pripremanju projekata za fondove EU i potvrdio da treba podupirati takva nastojanja jedinica lokalne samouprave i da će Županija to dosljedno činiti.   U ime Grada Vrbovca čestitke lokalnoj samoupravi i stanovnicima Gradeca uputio je gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, istaknuvši kako je u Vrbovcu svima drago da se Općina Gradec razvija i da se time stvaraju i bolji uvjeti za suradnju i zajednički razvoj. Zbog toga, svima je uputio izraze zahvalnosti, a posebno je zahvalio Zagrebačkoj županiji i osobno županu Kožiću i njegovim suradnicima na podršci i pomoći kod financiranja pripremljenih projekata

Na kraju svečane sjednice upriličeno je potpisivanje Ugovora između Zagrebačka županija i Općine Gradec o sufinanciranju izgradnje okretišta za školske autobuse u sklopu OŠ Gradec.

Po završetku svečane sjednice održan je kratak program u kojem su učenici, članovi kulturne i dramske sekcije OŠ Gradec izveli niz folklornih točaka i skečeva, koji su uveselili sve prisutne.  Proslava dana Općine i Župe Ranjenog Isusa potom je nastavljena prigodnim domjenkom za uzvanike koji se tradicionalno organizira.


{gallery}SlikDO2012{/gallery}
(Povratak na vrh)

 

Raspored odvoza otpada 2018

kalendar-mali

Gradečki vjesnik broj 7, prosinac 2017.

gv-2018

Gradečki vjesnik broj 6, prosinac 2016.

vjesnik-06

Gradečki vjesnik broj 5, prosinac 2015.

vjesnik-m

Gradečki vjesnik broj 4, prosinac 2014.

gradecki-vjesnik-04

Knjiga Gradec kod Križevaca

gradeckodk

Gradečki vjesnik broj 3, prosinac 2013.

Gradecki_vjesnik_03

Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec

Marica Kozumplik – rukovoditeljica kadrovskih, općih i računovodstvenih poslova
e-mail: mkozumplik@gradec.hr
 
Đurđica Kušec – komunalni redar i referent za komunalne poslove
e-mail: dkusec@gradec.hr
 
Hrvoje Stjepan Hasanović, iur. – referent za upravne i administrativne poslove
e-mail: hhasanovic@gradec.hr
 
Tel: 01/2797-097
Fax: 01/2797-097

Veterinarska ambulanta Gradec

Gradec 95
10 345 Gradec
Tel: 01/2797-033
Veterinari:
Mario Katušić, dr.med.vet.
Mob: 098/792-535

Zdravstvena stanica Gradec

Gradec BB
10 345 Gradec
Ordinacija opće medicine:
Dr. Maja Turković.
Tel: 01/5544-358
Danijela Anić-Pejić, dr.opće med.
Tel: 01/2797-024
Stomatološka ordinacija:
Nada Vukušić, dr.stomatolog
Tel: 01/2797-461

Osnovna škola Gradec

Gradec 93A
10 345 Gradec
Ravnatelj škole:
Vlado Starešec, prof.
Tel: 01/2797-481
Tajnica škole:
Biljana Vojvodić
Tel: 01/2797-034
Fax: 01/2797-495
e-mail: biljana.vojvodic@skole.hr
ured@os-gradec.skole.hr

Ugostiteljski obrt "Jembri"

Gradec 134
10 345 Gradec
Vl. Sandra Jembri
Mob: 098/9332-974

Dimnjačarske usluge

DIMNJAČARSKO-PEĆARSKI I TRGOVAČKI OBRT
Miljenko Kišak
Možđenec 41
42220 Novi Marof
Tel: 042/606-054
Mob: 091/5182850
Cjenik dimnjačarskih usluga možete pogledati ovdje

E Uprava

katastar

knjige

mojposao

posao


Foto galerija

Foto galerija

Župa ranjenog Isusa

Župa ranjenog Isusa